Hvordan komme i gang?

For å komme i gang må man lage seg en konto / bli medlem på www.geocaching.com.
Det er gratis.

For å lage en konto / bli medlem:

  • Gå til www.geocaching.com.
  • Øverst til høyre står det "[login]" - trykk på denne.
  • Velg "Create New Account".
  • Fyll inn og trykk "Create My Account".

Før du lager en konto så tenk litt gjennom brukernavnet ditt. Det vil henge med deg for resten av ditt "geocacher-liv". Ganske mange har et brukernavn som har en tilknyttning til navnet sitt - eller de bruker rett og slett navnet sitt eller forbokstavene i navnet. Andre har et brukernavn knyttet til en hobby de er opptatt av. Atter andre er mer kreative og henter inspirasjon fra de artigste og merkeligste ting.

Hvis man er flere som vil drive med dette sammen bør man tenkte gjennom om man vil opperere med en bruker eller ha hver sin. Er man flere kan man f.eks. kalle brukeren "Team ett-eller-annet". Det er også mulig å starte med en bruker, og hvis en eller flere av de andre vil lage egen bruker seinere er det helt greit; det er helt akseptablet hvis f.eks. barn eller kjærester vil lage egne brukere etter en tid og så registrere poster de har vært med på før de laget egen bruker.

Ved opprettelsen av en ny konto er det er mange ting de spør etter. Mesteparten er ikke obligatorisk. Jeg startet med å fylle inn lite, og så oppdaterte jeg informasjonen ettersom jeg ble mer "varm i trøya".

Hvis du vil ha utførlig forklaring på alt du skal fylle inn for å lage en konto så finner du dette på starte.no i "nybegynneravdelingen". Her finner du alternativet "Hvordan lage en konto på geocaching.com".

Som medlem får du en side hvor du har oversikt over hvilke poster du har funnet, hvor du kan søke fram de nyeste postene i Norge m.m. Denne siden får du ved å velge "My Account" i menyen til venstre på siden".

Hvis man betaler noen kroner (30$ i året) så kan man bli Premium Member og det gir visse fordeler. Dette er IKKE nødvendig men om man etterhvert finner ut at man bruker geocaching.com sine tjenester gjevnlig så er det greit å støtte nettstedet. For å bli premium member så kan du klikke på linken "Upgrade your membership" i menyen nede til høyre på "My Account" siden.Copyright (c) Else Nordhagen 2006