29. mai 2006


Hva er mugglere?

Mugglere er alle de som ikke driver med geocaching.

Når man surrer rundt og leter etter bokser hender det at man støter på folk som ikke driver med dette. Det er da greit å ha et eget navn på disse ingorantene - og så startet man å bruke ordet mugglere.

Mugglere kommer fra Harry Potter - se f.eks. wikipedia - hvor det betegner personer uten magiske evner.

Hvorfor boksene gjemmes er nettopp for at mugglere ikke skal finne dem!

Det man gjerne bekymrer seg for er at mugglere skal finne boksen og så kan de komme til å ødelegge opplegget med å fjerne boksen, ta innholdet eller gjøre annen skade. Har noe slikt skjedd sier man gjerne at boksen har blitt mugglet.

Mugglere er egentlig engelsk, og noen har forsøkt å oversette mugglere til geogomper på norsk. Jeg synes mugglere er greit - det er jo et oppfunnet ord uansett. Order bøyes da på norsk:

En muggler, muggleren, mugglere, mugglerene

Forslag til hvordan villede mugglere fra http://anders.geekhouse.no/blog/2006/01/index.html:

Men ett av poengene med geocaching er jo at muggles ikke skal forstå noe, muggles er de som ikke driver med geocaching. Jeg setter min ære i å både finne, oppdatere og legge tilbake en cache uten at muggles forstod noe som helst. Og i kveld var cachen like ved en relativt trafikkert gangvei. Så hver gang det kom noen slo jeg over i "gal person". En gang "foreleste" jeg for Broca om bjerka og dens sosiale virksomhet, mens neste gang lot jeg som jeg lette etter den fiktive katten.

Poenget er at om forbipasserende hører hvisking som "fant du den", "er den her" og "hvor tror du de har gjemt den?", så kommer de kanskje tilbake for å lete selv, og kanskje ødelegger de cachen. Men dersom noe som minner om en gal treforsker, en som leter etter katten sin, en som er ute for å se på stjernene, en steingal hobbygeolog, en sær amatørbotaniker (fungerer ikke så bra om vinteren), en naturfotograf eller noe slikt så rister de bare på hodet og går videre.

De som ikke er geocachere vil ikke forstå. Det er bare slik.Copyright (c) Else Nordhagen 2006