29. mai 2006


Søke etter poster.

Hvis man skal ut å lete etter poster så må man først finne de postene man skal lete etter :-). Det er flere muligheter, og de jeg bruker mest er forklart her.

Resultatet av et søk er en side som lister opp en rekke poster fra databasen hos geocaching.com. De listes opp med den posten som ligger nærmest "utgangspunktet for søket dit" først. For hver post får du informasjon om:

 • Avstand og retning fra utgangspunktet
 • Ikoner som viser hvilken type post det er og om den inneholder "Travel Bugs"
 • Tall type (2/1.5) som angir hvor vanskelig det er å finne posten.
 • Når posten ble lagt ut
 • Hva posten heter
 • Hvem som har lagt den ut
 • Når den sist ble funnet

Du får se 20 per side og kan enkelt bla til neste side.

starte.no - enklet og greit

Det enkleste er å gå til http://www.starte.no og velge "Finn nærmeste turboks" i menyen til venstre. Her er det bare å velge et passende sted og trykke på linken. starte.no overfører deg dermed til en side hos geocaching.com. På denne siden finner du en liste over poster for dette stedet. Postene listes opp etter avstand fra et tenkt sentrum på stedet. For hver post ser du avstand og retning fra sentrum (første info på linjen).

Google Earth - moro og enkelt

Hvis du har Google Earth (gratis) på maskinen din så kan du laste ned et tillegg fra geocaching.com.

For å laste ned tillegget så har jeg fulgt en link nede til høyre på "My Account" siden.

Denne kombinasjonen gir deg en flott mulighet til å få oversikten over hvor det ligger poster i et område! Du ser symboler for postene og kan klikke på dem å få mer informasjon - og klikke videre å få opp web-siden for posten.

geocaching.com - mange muligheter

Du kan også søke fram poster på www.geocaching.com.

Hvis du har lagt inn hjemmekoordinatene dine, så kan du enkelt finne postene som ligger nærmet "hjemme". Da går du til web-siden for "My Account" og i menyen til høyre står det "Search for nearest caches from your home coordinates". Trykk på denne og du får se de 20 nærmeste postene.

Hvis du vil lete etter poster et annet sted en hjemme, så er en vanlig måte å søke på å finne koordinatene til det stedet du skal til. Dette bruker du gjerne et kartprogram eller et kart for å finne.

For å søke gå til www.geocaching.com og velg i menyen til venstre "Hide & seek a cache".

Her er det mange alternative måter å søke på - mye tilpasset USAnere. Det du er ute etter er felter for å skrive inn koordinatene du har funnet. Jeg pleier å bruke alternativet "WGS84 Datum". HUSK å endre "W" til "E"! Det er lett å glemme.

Som du ser kan du også søke poster ut fra andre kriterier som:

 • Keyword Søket vil da lete fram poster med ordet/ordene i navnet
 • Waypoint Her kan du skrive inn "koden for posten" som er en 6 tegns unik kode som geocaching.com gir hver post, f.eks. GCG8BN
 • Found by user name Her kan du skrive inn et brukernavn og få listet ut poster funnet av denne brukeren
 • Hidden by user nameHer kan du skrive inn et brukernavn og få listet ut poster gjemt av denne brukeren

Når du har funnet en post dit du skal er det enkel å finne andre poster i nærheten. En slik søkemulighet er tilgjengelig på postens web-side. Under hintene og til venstre for kartet står det: "Find..." Her bruker jeg ofte alternativet "...all nearby chaches". Da får jeg listet alle postene i nærheten med info om avstand og retning fra "startposten".Copyright (c) Else Nordhagen 2006