29. mai 2006


Travel Bugs

Det er noen spesielle bytteting som kalles Travel Bugs (TB). Dette er bytteting som er utstyrt med en spesiell aluminiums-brikke med et unikt nummer på.

 En TB-tag og en kopi som eieren beholder

En TB har sin egen web-side på geocaching.com som eieren av byttetingen har laget. Brikken er kjøpt fra en av nett-butikkene som selger slikt og den gir eieren mulighet for å følge TBens ferd ut i verden.

               

Hvis du finner en Travel Bug og tar den med deg, så MÅ du logge at du har funnet den. Dessuten må du ganske raskt legge den ut i en ny boks. Du må IKKE flytte en TB uten at du logger at du har gjort det! Du kan gjerne la en TB ligge igjen hvis du ikke vet helt hva du skal gjøre. Skulle du være så uheldig å flytte en TB og ikke finne ut hvordan du logger det "skikkelig" så bare skriv i den vanlige nett-loggen for posten hva du har gjort.

Noen TBer har også spesielle oppdrag

Noen sender ut Tber som har spesielle oppdrag. Det kan være å reise til bestemte steder eller bli med på bestemte ting eller noe annet.

Her er en TB som samler firkløver og en som man skal bruke til å lage pepperkaker med:

 

Det finnes også andre ting med registreringsnummer som skal håndteres på samme måte som TBer. Dette er gjerne "Coins" av ulike slag, dvs runde forseggjorte metall skiver alla mynter. De har også web-sider, noen hos geocaching.com, noen andre steder.Copyright (c) Else Nordhagen 2006